Styrelsens månadsbrev september

På vårt styrelsemöte den 19 september gick vi igenom pågående ärenden, nya frågor och kommande behov i föreningen och fastigheten. Med på mötet var vår tekniska förvaltare Gustav Dahlbeck på SBC.

Här är ett urval av det som vi diskuterade och kan dela med oss av:

 • Containerdagar 21-22 oktober
  Näst sista helgen i oktober tar vi hem två containrar till föreningen och ställer på vardera sida om parken. Vi håller dem öppna både på lördagen och söndagen mellan ca 11.00-14.00. Då kan du passa på att slänga grovsopor som du kanske har i förrådet, eller någon möbel som du vill bli av med.

Vi tar även emot mindre elapparater osv, men de ska ställas utanför containern i en kasse eller kartong, och inte blandas med övriga sopor. Du kan däremot inte lämna vitvaror som spisar, kylskåp osv.
Vi sätter upp anslag i trapphusen veckan innan, så att du inte missar tillfället.

 • Genomgång av markskötseln 
  SBC ska boka in en årlig genomgång med vår markförvaltare Etni och oss i styrelsen. Då går vi igenom markskötseln och eventuella behov, problem och önskemål som båda parter ser inför kommande säsong 2024. Det är viktigt att vi har en gemensam bild av den fortsatta markförvaltningen, inte minst för SBC, som ska sköta den löpande kontakten med våra underentreprenörer.
 • Gården på Ringvägen 106-110 kompletterad med klätterväxter
  Nu har den senast upprustade gården på Ringvägen 106-110 fått de klätterväxter som saknades vid spaljéerna runt uteplatsen. Det blev en vit klematis, som tillsammans med syrenhäcken med tiden kommer att rama in uteplatsen och ge lite mer avskärmning och grönska. Ett fint rönnbärsträd har också planterats på baksidan av huset.

OBS! Tänk på att inte gå i planteringar på hösten och vintern, vilket kan vara lätt att glömma när snön kommer. Det mår inte blommorna bra av, och vi får betala extra för ny plantering.

 • Elprisstödet
  SBC har ansökt om elprisstödet för föreningens räkning, men eftersom ansökningstiden går ut först 25 september får vi återkoppla om detta när vi vet mer.
 • Sopnedkasthus blir utomhusförråd
  SBC har på styrelsens uppdrag märkt om alla gamla sopnedkasthus som ligger på baksidan av våra hus, vid parkeringen. De har nu fått en ny, specifik nummerserie, 7001-7036, och ska läggas in i SBC:s register. Det nuvarande förrådsregistret inte är komplett och vi kan inte heller koppla förråden till rätt hus och adress. Därför har vi valt att göra om märkningen.
  Utomhusförråden passar bra som cykelrum, barnvagnsrum eller kanske för förvaring av vinter- och sommardäck? Tänk bara på att du behöver tillstånd för att sätta upp hyllor, hänganordningar osv, annars riskerar du att få betala för att förrådet måste återställas.

Några av förråden är ju sedan tidigare uthyrda. SBC kommer att ta kontakt med dem som redan hyr extra förråd för att få koll på var de ligger, om de är utomhusförråd och vilket nytt förrådsnummer som de i så fall nu har. Om du har ett utomhusförråd får du gärna själv kontakta förvaltaren, ex. via felanmälan, kontaktformulär på SBC:s hemsida eller genom att besöka dem på förvaltningskontoret.

 • Nyhetsbrev i oktober i ditt brevinkast
  Vi har ett nytt nummer av nyhetsbrevet Vi i Ringen på gång. Nyhetsbrevet ges ut ca 2-3 gånger per år och delas ut i alla brevinkast. Då når vi ju alla i föreningen till skillnad mot månadsbreven här på hemsidan. Håll utkik efter ett fullmatat dubbelnummer i oktober!
 • Trivseldag med hög trivselfaktor
  Söndag den 10 september hade vi  äntligen en ny gårdsfest, eller trivseldag som vi valt att kalla det. Vi höll till på den större uteplatsen vid Ringvägen 76 mellan kl. 12.00 och 14.00, och bjöd på grillkorv med tillbehör samt fika.

Vädret var fint, och det var väldigt trevligt att samlas ute en stund och prata, äta, leka lite eller kanske bara fika.  Vi vill tacka alla som kom och bidrog till den goda stämningen på trivseldagen.

Vi noterar med glädje att allt fler boende kontaktar vår förvaltare SBC direkt med olika frågor, istället för att gå (omvägen) via oss i styrelsen. Det avlastar oss mycket att SBC tar hand om in- och utflödet av alla frågor och ärenden.

Vi har nästa styrelsemöte den 24 oktober.

/Styrelsen

 

 

 

 

 

 

 

Styrelsens månadsbrev augusti

Den 22 augusti hade vi styrelsemöte tillsammans med nya förvaltaren SBC. Vår kontaktperson Gustav Dahlbeck, som är teknisk administrativ förvaltare med ansvar för just vår förening, deltog i mötet, och gav oss aktuell information i olika ekonomiska, juridiska och fastighetstekniska frågor. Han fick även en del uppdrag av oss att gå vidare med.

Det mesta som tas upp på ett styrelsemöte är strikt konfidentiellt. Andra frågor kanske inte är helt klara ännu, och vi informerar endast om sådant som vi faktiskt har fattat formellt beslut om. Just denna gång har vi bara följande av allmänt intresse att dela med oss av:

 • Trivseldag 10 september
  Söndag den 10 september ordnar vi en så kallad trivseldag, då vi bjuder på grillkorv med klassiska tillbehör, alkoholfri dryck samt kaffe och kaka. Det blir mellan kl. 12.00 och 14.00 på gården vid Ringvägen 72-82, där det för övrigt nu blommar för fullt (se bilder nedan).

Vi sätter  upp anslag i trapphusen någon vecka innan. Kom en stund och umgås med dina grannar!

 • Gräsmattan på Ringvägen 76-82 bättras på
  Vår markförvaltare Etni har fått i uppdrag att bättra på gräsmattan på innegården på Ringvägen 76-82. Den tog stryk efter alla maskiner som körde på den under gårdsrenoveringen, och består nästan enbart av sand. Efter tidigare trädfällning m.m. har den också blivit ganska gropig och ojämn här och där.
  Tänk nu gärna extra mycket på att inte köra upp på gräset, för då blir det inte så himla bra resultat…

Vi har nästa styrelsemöte den 19 september. Om du har frågor, ansökningar och andra ärenden så ska du alltid gå via förvaltaren. Skicka ingenting direkt till oss i styrelsen, för då kan det hamna mellan stolarna, och du får kanske vänta onödigt länge på ett besked.

/Styrelsen

 

Bilder från nyrenoverade gården på Ringvägen 72-82.


Buskarna har verkligen uppskattat allt regn i sommar!
Klematis som blommar nu (igen) i  augusti. Näva ”Rozeanne” och solbrud ”Moerheim Beauty” i full blom.

 

 

 

 

 

 

Styrelsens månadsbrev: Sommarspecial

Här är aktuell information från oss i föreningens styrelse:

 • Öppettiderna för vårt förvaltningskontor i höst
  Nu har vi kommit överens med vår nya förvaltare SBC om öppettiderna på vårt förvaltningskontor på Ringvägen 136. Det blir nästan samma tider som förut, dvs tisdagar kl. 08.00-10.00 och torsdagar kl. 16.00-18.00. Skillnaden är att öppethållandet, eller expeditionstiden, som SBC kallar det, är en timme kortare både tisdag och torsdag.

  SBC ny förvaltare från 1 juli.

Förvaltningskontoret har sommarstängt i juli, men från och med den 1 augusti kan du träffa antingen fastighetsskötaren (normalt på tisdagar) eller den tekniska förvaltaren (torsdagar) och få hjälp med trasiga dörrbrickor eller köpa extra, skriva ut eller lämna blanketter, ställa frågor om regler, renovering, parkering, ventilationen osv. Du kan även ta upp fel i lägenheten eller i gemensamma utrymmen. Alla dessa frågor kan du så klart även anmäla och ställa frågor om via SBC:s portal: Gå till SBC Kundtjänst (sbc.se). Du hittar även massor av information här på hemsidan under fliken För boende, t.ex. journumret som du ska ringa vid akuta fel i lägenheten eller i gemensamma utrymmen.

 • Grillfest/trivseldag i september 
  Nu när vi har en helt nyrenoverad gård på bl. a. Ringvägen 72-82 med öppna ytor, många sittplatser och stora grillar, tänkte vi bjuda på en enkel ”grillkorvsbuffé” med dryck, samt kaffe och kaka. Vi räknar med att det ska bli på en söndag i september kring lunchtid. Håll utkik efter anslag i trapphusen om dag och tid.
 • Containerdagar i oktober
  Vi kommer att ta hem containrar i höst så att alla boende kan passa på att slänga grovsopor. Vi vill ju inte ha sopor och bråte i trapphus, källargångar och på gårdarna… Håll utkik även här efter anslag i trapphusen för dag och tid.
 • Asfaltering klar på de två nyrenoverade gårdarna
  Nu har vår markförvaltare Etni asfalterat de gårdar som nyligen har renoverats, och alltså fyllt igen de hål som blivit efter man har satt ny kantsten osv. En komplettering vid porten på Ringvägen 76 ska dock göras, under rampen.

På Ringvägen 106-110 väntar vi fortfarande på alla klätterväxter som ska rama in den nya spaljén vid uteplatsen, och även ett träd till baksidan. Etnis leverantör har haft vissa leveransproblem, så därför har det inte blivit helt färdigplanterat ännu.

 • Tänk på eld och vatten i sommar!
  Vi passar på att påminna om både eventuella eldningsförbud om det blir ihållande torrt väder, men också om att inte slösa på vatten, oavsett om det regnar mycket eller lite. Stäng av kranen när du gör annat, t.ex. medan du borstar tänderna osv, och fyll gärna en kanna med vatten och ställ i kylen, istället för att spola länge för att få ett glas kallt vatten. Och när det riktigt dryper om dig i värmen: Lägg en fuktad handduk i frysen och ta fram den då och då för att torka dig sval, istället för att duscha flera gånger om dagen.

Vi har nästa styrelsemöte den 22 augusti.

Ta hand om er i sommar!

/Styrelsen

 

 

 

 

 

 

 

Styrelsens månadsbrev juni-juli

Här är aktuell information från oss i föreningens styrelse:

 • Nu är det SBC som förvaltar vår förening
  Lördag den 1 juli tog SBC över förvaltningen, det vill säga skötseln av och servicen för vår förening. Nu är det alltså till dem du ska höra av dig om du har frågor om månadsavgiften, regler, vill ansöka om olika tillstånd eller göra en felanmälan eller kanske behöver göra en störningsanmälan. Du når SBC via hemsidans kontaktformulär, via telefon eller genom att logga in på SBC Hemma med Bank-ID. Läs mer här: SBC Kundtjänst för boende.

  SBC ny förvaltare från 1 juli.

Förvaltningskontoret  på Ringvägen 136 kommer i fortsättning att ha öppet en dag i veckan istället för två. Vi har inte fått definitivt besked om exakta öppettider, men det är sannolikt att det blir torsdag eftermiddag-kväll, så som det redan har varit. Under juli håller dock förvaltningskontoret sommarstängt.
Håll utkik efter ev. uppdateringar om öppettiden här på hemsidan. Hemsidan är redan uppdaterad med de nya kontaktvägarna till just SBC.

 • Våra askkoppar utomhus 
  Av någon anledning har nycklarna till våra askkoppar försvunnit, och varken städfirman eller vår markförvaltare har kunnat tömma dem. Vi har nu fått nya nycklar, och askkopparna kommer snart att vara nytömda – och redo att fyllas på.
  Vi är väldigt glada att de används, så att gårdarna ser rena och snygga ut. Det är påverkar ju både trivseln, intrycket av vår förening.

Tänk på att inte kasta fimpar på parkeringen heller, eller i grillen för den delen.

 • Gårdsrenoveringen på Ringvägen 106-110 är i princip klar
  Nu är vår markförvaltare Etni i praktiken klar med renoveringen på gården vid Ringvägen 106-110. Se bilder nedan, eller gå förbi någon dag och titta.
  Det saknas fortfarande en del växter, t.ex. ett träd till baksidan av huset samt alla klätterväxter till spaljén vid grillplatsen. Det har varit en del leveransproblem i sommar av beställda växter.

Tänk på att inte plocka blommor och grenar på gårdarna. Man ska inte heller gå i rabatter eller ta genvägen via ett buskage, speciellt inte när de är nyplanterade. Att ersätta en skadad planta kostar ju onödiga pengar, och ser så klart tråkigt ut också.

Etni kommer även att fylla på med jord och gräsfrön på gräsmattan på Ringvägen 76-82, som tog lite stryk efter förra årets renovering och alla maskiner som åkte runt på den. De ”hål” i asfalten som blivit efter renoveringen på de två första gårdarna ska också fyllas igen.

 • Grilla rätt i sommar
  Vi tar tillfället i akt att tipsa om två bra sätt att få igång grillen i sommar, utan att behöva använda en hel flaska tändvätska, en massa kottar eller sitta och vifta med något för att få igång glöden.

1. Med tändrör och tändkuber (mest miljövänligt):
Fyll ett tändrör med kol eller briketter. Ställ ett par-tre tändkuber på grillen. Tänd dem, och när du fått fyr på dem ställer du tändröret över den lilla elden, och väntar tills hela tändröret har blivit fullt av glödande kol. Häll sedan över allt i grillen. Klart att grilla!
Läs mer här: Så tänder du grillen på rätt sätt – Grillat.se.

2. Med tändvätska gör du så här:
Fyll grillen med kol eller briketter. Häll över cirka en-två deciliter tändvätska på kolet eller briketterna. Vänta i 10 minuter så att kolet/briketterna suger upp tändvätskan. Sen är det dags att tända, och då skvätter du först över lite mer tändvätska, kanske motsvarande två-tre matskedar. Tänd sedan, och vänta lugnt till kolet fått rätt temperatur och vit-gråa färg. Inget mer behövs, bara lite lugn och tålamod!

Vi har nästa styrelsemöte preliminärt inbokat den 18 juli, i fall det kommer in ärenden och frågor via förvaltaren som kräver styrelsens beslut. Kom ihåg att alltid gå via just vår förvaltare. De tar hand om allt som kommer in, och tar upp det med oss i styrelsen vid behov.

Vi passar på att önska en riktigt trevlig sommar till alla i föreningen!

/Styrelsen

 

 

 

 

 

 

 

Aktuell information från vår nya förvaltare SBC m.m.

Nu har alla hushåll i föreningen fått ett informationsbrev från vår nya förvaltare SBC utdelat i brevinkasten. I informationsbrevet kan du läsa om när den första månadsavin (för dig som är medlem) eller första hyresavin (för dig som är hyresgäst) kommer, och hur du gör i fall du vill betala via autogiro eller annat sätt framöver. Kontakta SBC om du har frågor kring detta.

Här på hemsidan hittar du redan nu kontaktvägarna till SBC som gäller från 1 juli. Det är alltid till förvaltaren SBC som du ska vända dig till om du har frågor om lägenheten, avgiften, regler, störningar, ansökningar och inte minst felanmälan i allmänna utrymmen osv. Du ska inte kontakta oss i styrelsen i föreningen. Vi hanterar inga felanmälningar eller boendefrågor.

SBC ny förvaltare från 1 juli.

Här kan du läsa informationsbrevet: Ny förvaltare från 1 juli 2023.

Vi passar också på att nämna att protokollet från föreningens årsstämma den 16 maj nu är justerat och klart. Det finns att läsa här på hemsidan under fliken Om föreningen. 

/Styrelsen

Styrelsens månadsbrev maj

Den nyvalda styrelsen hade sitt första ordinarie sammanträde den 23 maj. Från det mötet kan vi informera om följande aktuella händelser och projekt:

 • Nya styrelsemedlemmar & aktuella stämmobeslut
  Vi börjar med att hälsa  medlemmarna Lisa Jansson och Omar M’rabet välkomna som nya styrelsemedlemmar. Lisa är invald som ordinarie styrelseledamot, med ansvar för våra protokoll m.m, och Omar som suppleant, alltså som reserv.

Vid stämman valdes även medlemmen Lylia Tseljadinova att ingå i valberedningen, som tillsammans med Ellen Simmerlein har ansvar för att föreslå styrelse till stämman.

Vid stämman godkändes bl.a. förslag om ny skyltning på området, och att gå vidare med att utreda möjligheterna till laddstolpar eller laddstationer. Håll utkik på hemsidan efter stämmoprotokollet som läggs ut så snart det är justerat och klart.

 • Ingen containerdag i vår…
  Vi brukar ju ta hem containrar till föreningen, så att boende kan slänga grovsopor på rätt ställe. Just denna vår blir det dessvärre ingen sådan containerdag. Vi i styrelsen har haft mycket med med stämman, och nu pågår förarbetet inför bytet av fastighetsförvaltare för fullt, som upptar vår tid. Vi hoppas kunna ordna en containerdag relativt tidigt i höst istället.
 • Gårdsrenoveringen på Ringvägen 106-110
  Nu har vår markförvaltare Etni verkligen kommit en bit på väg med gårdsrenoveringen på Ringvägen 106-110. Det som är kvar nu är att färdigställa själva uteplatsen/grillplatsen, lägga plattor vid entréer, cykelparkering och runt gångar och inte minst planteringen.
  På den nyrenoverade gården på Ringvägen 72-82 planterades de sista klätterväxterna i tisdags, och enstaka växter som inte har klarat vintern kommer att bytas ut. Vi har också bett bett om en offert för asfaltering.
 • Inför bytet av förvaltare 1 juli
  Vi har haft ett avstämningsmöte med nya förvaltaren SBC. De berättade bl.a. att de skickar ut nya betalningsavier för månadsavgiften/hyran i början av juni via vanlig

  SBC ny förvaltare från 1 juli.

  post. I utskicket kommer även ett informationsbrev från SBC att finnas med. SBC kunde också meddela att förarbetet med att ta över förvaltningen av föreningen så här långt har gått smidigt. Lite längre fram ska vi i styrelsen ha uppstartsmöte med den personal som faktiskt ska ta hand om oss som bor här,  så att vi snabbt får bra rutiner på plats.
  En fördel som vi ser redan nu med SBC är att kontaktvägarna till dem är samlade på ett ställe, oavsett fråga. Om du går till SBC Kontakt/boende så hittar du längre ned på sidan både en meddelandefunktion för olika frågor och en för felanmälan samt telefonnummer och telefontid (ända fram till 21.00!).

 • Kryddträdgården vårstädas
  Etni har fått i uppdrag att förnya vår kryddträdgård vid Ringvägen 118. De kommer att plantera om vissa växter, jordförbättra och sätta nya kryddväxter där det saknas.
  När du plockar kryddor,  tänk på att plocka med måtta och att inte ta allt av en planta. Det både skadar plantan och ser fult ut. Plocka lite här och lite där, och av flera plantor istället.
 • Elstödet
  Vi har fått en del frågor om elstödet, och när det kommer att betalas ut. Som det mesta som är löpande fastighetsförvaltning är det vår förvaltare som hanterar detta, men förvaltaren kan inte söka åt föreningen förrän tidigast 30 maj. Mer information kommer längre fram.

Vi har nästa styrelsemöte inbokat den 20 juni.

/Styrelsen

 

Vackra tulpaner vid Ringvägen 82.

 

 

 

 

 

 

 

Vi byter fastighetsförvaltare 1 juli

Föreningen byter förvaltaren igen, och det blir från och med 1 juli. Vi har inte kunnat komma överens om det fortsatta samarbetet med nuvarande förvaltaren Nabo, och hur det skulle stämma bättre överens med våra önskemål om service, utförande och leveranser. Därför går vi skilda vägar.

Från och med 1 juli blir det istället SBC som sköter om allt löpande arbete med föreningens ekonomi, juridiska frågor, medlemsfrågor, olika projekt och så klart fastighetsskötsel.  Det innebär att det blir nya kontaktvägar för frågor om regler, parkering, ansökan om andrahandsuthyrning, felanmälan osv. och givetvis även nya konton för inbetalning av månadsavgiften eller hyran. Däremot kommer vi att känna igen oss i SBC:s system och kundportal, eftersom det bygger på samma lösning som Nabo har. Det underlättar också inför överflyttning av all data och uppgifter.

SBC kommer snarast att påbörja arbetet med att ta över den ekonomiska delen, som är ganska arbetskrävande. Den fastighetstekniska delen är enklare, och meningen är så klart att SBC tar över alla pågående ärenden i föreningen, både stora projekt och enskilda frågor och felanmälningar. SBC går parallellt med Nabo en tid för sätta sig in i fastighetsfrågorna. Givetvis kommer även vi i styrelsen att vara delaktiga i övergången, t.ex. i olika uppstarts- och avstämningsmöten.

Det är tråkigt att föreningen bara efter två år byter förvaltare igen. Vi i styrelsen tror ändå att det är värt det, och att SBC kan ge både medlemmar, hyresgäster och oss styrelsen den service och det stöd som vi behöver.

Det kommer mer detaljerad information till alla boende i brevinkastet lite längre fram, ny kontaktinformation sätts upp i trapphusens entrétavlor och hemsidan uppdateras också med de nya kontaktvägarna och olika länkar.

Besök gärna SBC:s hemsida, www.sbc.se om du är nyfiken på dem.

/Styrelsen

Gårdsrenovering på Ringvägen 106-110 i maj

Nu sätter nästa gårdsrenovering snart igång, och det blir på Ringvägen 106-110. Precis som på första gården på Ringvägen 72-82 blir det en ny uteplats/grillplats, omgjorda entrépartier och planteringar samt fler låga träd och buskar och förstärkt belysning.

Det är vår markförvaltare Etni som utför arbetet även denna gång. Här kan du läsa mer om de olika ytorna och växterna som planeras:  Etnis förslag Ringvägen 106-110.

Arbetet pågår främst under maj, och inledningsvis kan det blir lite buller och höga ljud emellanåt, då asfalt ska tas bort och plattor och kantsten ska kapas till. Etnis personal arbetar under vardagar mellan 08.00 och 16.00, och projektet avslutas i mitten av juni.

När allt är klart: Var rädd om de nya plantorna, som är extra känsliga de första åren, innan de har etablerat sig. Prata gärna med barn om att man inte ska gå i rabatterna och inte plocka blommor eller bryta grenar osv. Gäller även vuxna förstås.

/Styrelsen

Styrelsens månadsbrev april

Efter föreningens styrelsemöte den 18 april vill vi informera om följande:

 • Inför stämman: Anmälan om mat senast 7 maj
  Föreningens årsstämma hålls ju tisdag den 16 maj kl. 19.00, och du som är medlem i föreningen får kallelsen i brevinkastet den 2 maj, tillsammans med dagordning och olika förslag som vi ska diskutera och rösta på.

Även i år bjuder vi på en lättare vegetarisk måltid för den som säger till i förväg (broccoli & ädelostpaj). Du kan anmälan dig redan nu! Skicka ett mail till styrelsen@nullbrfringen.se eller lämna en lapp i brevinkastet till vårt förvaltningskontor på Ringvägen 136. Vi vill ha besked senast 7 maj för att kunna beställa maten i tid. Om du anmäler att du vill äta och senare får förhinder behöver du inte betala för maten, men meddela gärna om du inte kan komma ändå.

 • Sandsopning/-upptagning på våra gårdar
  Vi har bett att förvaltaren Nabo ska beställa sopning och upptagning av sand och grus på våra gårdar, men har inte fått datum för detta ännu.
 • Eldningsförbud vid långvarigt torrt väder
  Tänk på att ha koll på eventuellt eldningsförbud i området. Det är kommunen som utfärdar sådana förbud, så kolla på Haninge kommuns hemsida: Startsida – Haninge kommun – Haninge kommun.

När du grillar ska du inte tända grillen med kvistar, löv och kottar, och inte heller spruta tändvätska rakt in i brinnande låga. Det är både farligt och orsakar massor av rök som kan vara besvärande för grannarna. Fyll istället grillen med kol eller briketter, häll på cirka 1-2 dl tändvätska och låt dra i cirka tio minuter. Häll sedan på ytterligare en skvätt innan du tänder. Efter ca 30 minuter är glöden perfekt. Du kan också använda tändrör som fylls med kol/briketter som tänds med tändkuber, så blir det mer miljövänligt.
Här hittar du fler bra tips och regler: Brandskyddsföreningen

Nästa styrelsemöte blir den 23 maj.

/Styrelsen

Nysatt krokus i slänten vid Ringvägen 136 piggar upp.

 

 

Styrelsens månadsbrev mars

Från föreningens styrelsemöte den 21 mars kan vi i styrelsen nämna följande:

 • Årsstämma 16 maj
  Vi har ju redan meddelat datumet för stämman som alltså är tisdag den 16 maj kl. 19.00. Motionstiden har gått ut, och nu börjar styrelsens arbete med att bland annat besvara motioner och lämna våra kommentarer inför röstningen på stämman. Kallelsen ska vara utdelad till alla medlemmar senast den 2 maj.

  Vi brukar informera nya medlemmar om vikten av att åtminstone läsa stämmokallelsen och alla bilagor, även om man inte kan delta vid själva mötet. Kanske känner man så starkt i en fråga att man vill be en granne att vara ombud vid stämman och rösta? Missa sedan inte heller själva stämmoprotokollet på hemsidan, som enligt lag ska finnas tillgängligt senast tre veckor efter stämman, så att du ser vad vi medlemmar gemensamt faktiskt beslutade.

  Vi sätter upp anslag i trapphusen någon vecka före stämman med närmare information, samt här på hemsidan.

 • Ventilationen
  Ventilationsarbetet är i princip är klart, förutom enstaka lägenheten där förvaltaren/föreningen har stött på problem med felaktiga installationer som medlemmar har gjort. I de lägenheter som visat förhöjda radonvärden pågår arbetet med mätning och utvärdering om det nya systemet i sig kan sänka nivåerna. Om det behövs kommer så kallade radonsugar att installeras i vissa trapphus. De flesta av oss berörs ju inte av detta.

  TIPS: Viktigt att tänka på är att inte stänga  spaltventilerna i fönstren, och framförallt inte tejpa igen dem, speciellt om du har förhöjt radon. Om du tycker att det drar mycket eller är kallt vissa dagar, dra ned styrkan på ventilationen en stund i stället genom att trycka på borta-läge. Det går bra att göra under några timmar eller en dag då och då. Om du röker i lägenheten, sätt gärna på extra ventilation en stund, så minskar det risken för läckage ut i trapphuset. Se bild här nedan.

Om du har frågor så gäller som vanligt att du ska kontakta vår förvaltare Nabo, inte oss i styrelsen. Förvaltaren ska inte bara ge service åt boende i föreningen, utan även avlasta oss medlemmar som sitter i styrelsen, så att styrelsearbetet inte blir för tungt.

Nästa styrelsemöte blir den 18 april.

/Styrelsen