För mäklare

Brf Ringen bildades 2007 och är en äkta förening. Fastigheten är belägen i området Åby i Västerhaninge, med närhet till grönområden, idrottsplats, fin lekpark och promenadstråk, skolor och förskolor samt endast 500 meter från Västerhaninge centrum och pendeltågstation.​ Våra hus omgärdar den nordöstra delen av Åbyparken och sträcker sig från Ringvägen 72 till 142.

Här trivs nog de bäst som värdesätter god grannsämja och ordning, trygghet, engagemang och som själva vill bidra till en lugn och trevlig förening. Bland våra medlemmar och hyresgäster finns unga, ensamstående, barnfamiljer samt äldre yrkesverksamma och pensionärer.

Föreningen förvaltas av Nabo, som hanterar både den ekonomiska förvaltningen och fastighetsskötseln.

Renoveringar nu och då
Husen renoverades 2004 av Akelius med bl.a. byte av avloppsstammar och el, renovering av fasader, yttertak samt balkonger, och balkongerna fick även en översyn för några år sedan. ​Renovering av badrum och stambyte utfördes år 2003-2004.​

Under 2019 fick samtliga portar nya entrédörrar, och dörrarna i källargångarna byttes ut till inbrotts- och brandsäkra dörrar. En annan trygghetsskapande åtgärd som gjorts är förstärkt utomhusbelysning vid husgavlar där det varit mörkt.

Förra året inleddes ett större arbete med föreningens ventilation, som innebär att nya köksfläktar har satts in. Arbetet avslutas under våren 2022.

Stamspolning skedde senast hösten 2021, liksom spolning av balkongräcken och golv.

Under 2022 pågår ommålning av alla trapphus. Föreningen planerar även att rusta upp en av gårdarna på prov under året, och i vår monteras nya utemöbler mellan portarna på innergårdarna.

Lägenhetsbeståndet
Fastigheten består av 313 lägenheter, varav 42 är hyresrätter, som är fördelade på:

  • 37 st 1 rum kök, badrum/dusch
  • 12 st 1 rum kokvrå, bad/dusch
  • 140 st 2 rum kök, badrum/dusch
  • 98 st 3 rum kök, badrum/dusch
  • 14 st 4 rum kök, badrum/dusch

Tvättstugor
Inom föreningen finns det sex tvättstugor fördelade på fyra platser på området. Tre grovtvättmaskiner finns också i anslutning till tvättstugorna. Föreningens medlemmar kan även boka tvättider via hemsida eller en app i mobilen.

Parkering, förråd
Föreningen har 199 parkeringsplatser för uthyrning varav 84 är varmgarage. Kötiden för en första p-plats är för närvarande cirka 0-6 månader, beroende på utflyttningstakten i resp. område. Vi har också ett mindre antal förråd för uthyrning, och ser över om fler ytor kan omvandlas till förråd, cykel- och barnvagnsrum osv.

Avtal och tjänster som ingår
Föreningen har gruppavtal med Tele2 för teve, som ingår i avgiften. Även elen är centralt upphandlad och betalas i samband med månadsavgiften. Vi har också gruppavtal för bredband med Bahnhof som debiteras i samband med månadsavgiften. Kostnaden är 85 kr per månad, och hastigheten är 1000/1000 Mbit/s.  Som nyinflyttad behöver man själv skaffa ev. trådlös router, digitalbox osv om man vill ha det.

Föreningen har inget kollektivt bostadsrättstillägg, utan medlemmar måste teckna egen försäkring.

Ekonomi i övrigt
Föreningens ekonomi är god. Ingen höjning av månadsavgiften planeras att göras under 2022.

  

Kontakta vår förvaltare för mer information
Brf Ringen förvaltas av Nabo. För mäklarbild hänvisar vi till Mäklarservice. Medlemsansökningar ska också gå via Mäklarservice för snabbt godkännande.
För övriga frågor kring i samband med lägenhetsförmedling, kontakta Nabo på https://nabo.se/kontakt.
Styrelsen hanterar inga frågor från mäklare om överlåtelser eller medlemsansökningar.

Medlemskap och introduktion för nya medlemmar
I samband med medlemsansökan tar styrelsen kontakt med köparen via mail för att boka in ett obligatoriskt introduktionsmöte. Saknas mail i överlåtelsen måste köparen själv kontakta styrelsen. Därefter godkänns ansökan.

Styrelsen godkänner delat medlemskap, ex. 10/90 %. Juridisk person godkänns inte.

För ev. andrahandsuthyrning krävs alltid tillstånd i förväg av styrelsen. Vi arbetar aktivt för att motverka olovlig uthyrning.

Länkar till dokument:

Uppdaterad: 21 februari, 2022