För mäklare

Brf Ringen bildades 2007 och är en äkta förening. Fastigheten är belägen i området Åby i Västerhaninge, med närhet till grönområden, idrottsplats, fin lekpark och promenadstråk, skolor och förskolor samt endast 500 meter från Västerhaninge centrum och pendeltågstation.​

Här trivs nog de bäst som värdesätter god grannsämja, trygghet, engagemang, ordning och reda, bra service och löpande information om vad som är på gång i föreningen. Bland våra medlemmar och hyresgäster finns unga, ensamstående, barnfamiljer samt äldre yrkesverksamma och pensionärer.

Fastighetens hus omgärdar den nordöstra delen av Åbyparken och sträcker sig från Ringvägen 72 till 142. Husen renoverades 2004 av Akelius med bl.a. byte av avloppsstammar och el, renovering av fasader, yttertak samt balkonger, och balkongerna fick även en översyn för några år sedan. ​Renovering av badrum och stambyte utfördes år 2003-2004.​

Under 2019 fick samtliga portar nya, enhetliga entrédörrar, som dessutom är säkrare och robustare. Även dörrarna i källargångarna byttes ut samma år till inbrotts- och brandsäkra dörrar. En annan trygghetsskapande åtgärd som gjorts är förstärkt utomhusbelysning vid husgavlar där det varit mörkt.

Under hösten sätter ett omfattande arbete med föreningens ventilation igång.

Lägenhetsbeståndet
Fastigheten består av 313 lägenheter, varav 47 är hyresrätter, och är fördelade på:

  • 37 st 1 rum kök, badrum/dusch
  • 12 st 1 rum kokvrå, bad/dusch
  • 140 st 2 rum kök, badrum/dusch
  • 98 st 3 rum kök, badrum/dusch
  • 14 st 4 rum kök, badrum/dusch

Tvättstugor
Inom föreningen finns det fyra tvättstugor samt tre grovtvättstugor. Från hösten 2020 ska man kunna boka tvättider via hemsida eller en app i mobilen.

Parkering, förråd
Garage och parkeringsplatser och ett mindre antal förråd finns att hyra. Kön och rutinerna för tilldelning av p-platser har nyligen setts över, och beräknad kötid är nu ungefär 6-12 månader.

Avtal och tjänster som ingår
Föreningen har gruppavtal med Com Hem för teve, som ingår i avgiften. Vi har också gruppavtal för bredband och el, som läggs till månadsavgiften. Som nyinflyttad behöver man endast tänka på att skaffa ev. router, digitalbox osv om man vill ha det.

Mäklarbild och mer information
Brf Ringen förvaltas av Delagott Förvaltning. För ev. frågor med anledning av försäljning, kontakta alltid förvaltaren på kundtjanst@nulldelagott.se eller telefon 08-33 12 10. Styrelsen har inte möjlighet att hantera frågor kring en ev. överlåtelse.

Medlemsansökningar/överlåtelser skickas till:
Delagott Förvaltning
Runebergsgatan 7
114 29 Stockholm

Introduktion för nya medlemmar
I samband med att en medlemsansökan kommer in blir köparen kontaktad för att boka in en introduktion, och först därefter godkänns ansökan.

Länkar till dokument:

Uppdaterad: 17 september, 2020