För mäklare

Brf Ringen bildades 2007 och är en äkta förening. Fastigheten är belägen i området Åby i Västerhaninge, med närhet till grönområden, idrottsplats, fin lekpark och promenadstråk, skolor och förskolor samt endast 500 meter från Västerhaninge centrum och pendeltågstation.​ Våra hus omgärdar den nordöstra delen av Åbyparken och sträcker sig från Ringvägen 72 till 142.

Här trivs nog de bäst som värdesätter god ordning och grannsämja, trygghet, engagemang och som själva vill verka för föreningens bästa. Bland våra medlemmar och hyresgäster finns unga, ensamstående, barnfamiljer samt äldre yrkesverksamma och pensionärer.

Renoveringar nu och då
Husen renoverades 2004 av Akelius med bl.a. byte av avloppsstammar och el, renovering av fasader, yttertak samt balkonger, och balkongerna fick även en översyn för några år sedan. ​Renovering av badrum och stambyte utfördes år 2003-2004.​

Under 2019 fick samtliga portar nya, enhetliga entrédörrar, som dessutom är säkrare och robustare. Även dörrarna i källargångarna byttes ut samma år till inbrotts- och brandsäkra dörrar. En annan trygghetsskapande åtgärd som gjorts är förstärkt utomhusbelysning vid husgavlar där det varit mörkt.

Under  våren sätter ett större arbete med föreningens ventilation igång.

Lägenhetsbeståndet
Fastigheten består av 313 lägenheter, varav 46 är hyresrätter, och är fördelade på:

  • 37 st 1 rum kök, badrum/dusch
  • 12 st 1 rum kokvrå, bad/dusch
  • 140 st 2 rum kök, badrum/dusch
  • 98 st 3 rum kök, badrum/dusch
  • 14 st 4 rum kök, badrum/dusch

Tvättstugor
Inom föreningen finns det sex tvättstugor fördelade på fyra platser på området. Tre grovtvättmaskiner finns också i anslutning till tvättstugorna. Föreningens medlemmar kan även boka tvättider via hemsida eller en app i mobilen.

Parkering, förråd
Föreningen har 212 parkeringsplatser för uthyrning varav 86 är varmgarage. Vi har också ett mindre antal förråd. Kötiden för en p-plats är för närvarande cirka 1-6 månader.

Avtal och tjänster som ingår
Föreningen har gruppavtal med Com Hem för teve, som ingår i avgiften. Vi har också gruppavtal för bredband med Bahnhof som debiteras i samband med månadsavgiften. Även elen är centralt upphandlad och läggs till månadsavgiften. Som nyinflyttad behöver man dock skaffa ev. trådlös router, digitalbox osv om man vill ha det.

  

Kontakta vår förvaltare för mer information
Brf Ringen förvaltas av Nabo. För mäklarbild se Mäklarservice.
Övriga frågor kring i samband med lägenhetsförmedling: https://nabo.se/kontakt.
Styrelsen hanterar inga frågor från mäklare om överlåtelser eller medlemsansökningar.

Introduktion för nya medlemmar
I samband med medlemsansökan tar styrelsen kontakt med köparen via mail för att boka in ett obligatoriskt introduktionsmöte. Saknas mail i överlåtelsen måste köparen kontakta styrelsen. Därefter godkänns ansökan. Juridisk person godkänns inte.

Länkar till dokument:

Uppdaterad: 16 juni, 2021