För mäklare

Brf Ringen bildades 2007 och är en äkta förening. Fastigheten är belägen i området Åby i Västerhaninge, med närhet till grönområden, idrottsplats, fin lekpark och promenadstråk, skolor och förskolor samt endast 500 meter från Västerhaninge centrum och pendeltågstation.​ Våra hus omgärdar den nordöstra delen av Åbyparken och sträcker sig från Ringvägen 72 till 142.

Här trivs nog de bäst som värdesätter god grannsämja och ordning, trygghet, engagemang och som själva vill bidra till en lugn och trevlig förening. Bland våra medlemmar och hyresgäster finns unga, ensamstående, barnfamiljer samt yrkesverksamma i olika åldrar och pensionärer.

Föreningen förvaltas av Nabo, som hanterar både den ekonomiska förvaltningen och fastighetsskötseln.

Renoveringar nu och då
Husen renoverades 2004 av Akelius med bl.a. byte av avloppsstammar och el, renovering av fasader, yttertak samt balkonger, och balkongerna fick även en översyn för några år sedan. ​Renovering av badrum och stambyte utfördes år 2003-2004.​

Under 2019 fick samtliga portar nya entrédörrar, och dörrarna i källargångarna byttes ut till inbrotts- och brandsäkra dörrar. En annan trygghetsskapande åtgärd som gjorts är förstärkt utomhusbelysning vid husgavlar där det varit mörkt.

2021 inleddes ett större arbete med föreningens ventilation, som innebär att nya köksfläktar har satts in. Arbetet är i det närmast avslutat, och föreningen har nu en godkänd OVK. Även värmedistributionen har setts över och alla element har försetts med nya ventiler.

Stamspolning skedde senast hösten 2021, liksom spolning av balkongräcken och balkonggolv.

Föreningens trapphus målades om våren 2022 och har fått en tidstypisk dekor i entréerna. Föreningen har även rustat upp en av gårdarna på prov under året, på Ringvägen 72-82.

Lägenhetsbeståndet
Fastigheten består av 313 lägenheter, varav 39 är hyresrätter, som är fördelade på:

  • 37 st 1 rum kök, badrum/dusch
  • 12 st 1 rum kokvrå, bad/dusch
  • 140 st 2 rum kök, badrum/dusch
  • 98 st 3 rum kök, badrum/dusch
  • 14 st 4 rum kök, badrum/dusch

Tvättstugor
Inom föreningen finns det sex tvättstugor fördelade på fyra platser på området. Tre grovtvättmaskiner finns också i anslutning till tvättstugorna. Föreningens medlemmar kan även boka tvättider via hemsida eller en app i mobilen.

Parkering, förråd
Föreningen har 199 parkeringsplatser för uthyrning varav 82 är varmgarage. Kötiden för en första p-plats är för cirka 0-6 månader, men kan variera över tid pga utflyttningstakten i resp. område. Vi har också ett mindre antal förråd för uthyrning. Under vintern  2022-2023 görs de före detta sopnedkasthusen om till cykel- och barnvagnsförråd att hyra.

Avtal och tjänster som ingår
Föreningen har gruppavtal med Tele2 för teve, som ingår i avgiften. Även elen är centralt upphandlad och betalas i samband med månadsavgiften. Vi har också gruppavtal för bredband med Bahnhof som debiteras i samband med månadsavgiften. Kostnaden är 85 kr per månad, och hastigheten är 1000/1000 Mbit/s.  Som nyinflyttad medlem bör man inte teckna egna avtal för teve, el eller bredband, men man får själv skaffa ev. trådlös router, digitalbox osv om man vill ha det.

Föreningen har inget kollektivt bostadsrättstillägg, utan medlemmar måste teckna egen tilläggsförsäkring.

Ekonomi i övrigt
Föreningens ekonomi är god och ger utrymme för större kommande underhåll. En höjning av månadsavgiften gör med 5 % från och med 2023.

  

Kontakta vår förvaltare för mer information
Brf Ringen förvaltas av Nabo. För mäklarbild hänvisar vi till Mäklarservice. Medlemsansökningar ska också gå via Mäklarservice för snabbt godkännande.
För övriga frågor kring i samband med lägenhetsförmedling, kontakta Nabo på https://nabo.se/kontakt.
Styrelsen hanterar inga frågor från mäklare i samband med försäljning eller medlemsansökan.

Medlemskap och introduktion för nya medlemmar
I samband med medlemsansökan tar styrelsen kontakt med köparen via mail för att boka in ett obligatoriskt introduktionsmöte. Saknas uppgift om mail i överlåtelsen måste köparen själv kontakta styrelsen. Därefter godkänns ansökan.

Styrelsen godkänner delat medlemskap, ex. 10/90 %. Juridisk person godkänns inte.

För ev. andrahandsuthyrning krävs alltid tillstånd i förväg av styrelsen. Vi arbetar aktivt för att motverka olovlig uthyrning.

Länkar till dokument:

Uppdaterad: 19 december, 2022