Styrelsens månadsbrev november

Vårt senaste styrelsemöte ägde rum den 21 november, och som vanligt var vår kontaktperson på SBC, Gustav Dahlbeck, med på mötet också. Den här gången har vi följande information att dela med övriga i föreningen:
 • Föreningens elmätare är bytta
  Nu har Elcompaniet bytt alla våra elmätare. Förutom att vi på sikt kommer att kunna logga in i systemet och följa vår egen elförbrukning, är vi nu bättre rustade för framtida underhåll och reparationer. De gamla mätarna hade så många år på nacken att de inte längre gick att få fram reservdelar till.
 • Utomhusförråd uthyres!
  Som vi skrev om i både senaste nyhetsbrevet och månadsbrevet i september har vår fastighetsförvaltare SBC på uppdrag av oss i styrelsen märkt upp våra gamla sopnedkasthus. SBC har även fört in dem i sitt system, och nu kan du som vill hyra ett sådant mindre utomhusförråd ställa dig i kö för det. Förråden kostar 100 kr per månad, och är lämpade för cyklar, barnvagnar, skidor och pulkor eller varför inte dina sommar- och vinterdäck?
  Om du vill kan du få tillstånd att montera t.ex. en vägghängd cykelhängare, men i så fall ska du antingen återställa väggen vid uppsägning eller lämna kvar anordningen.
  Du ställer dig i kö genom att logga in med ditt bank-ID i SBC:s portal på SBC.se/boende.
 • Hyresomförhandlingar klara för 2022-2023
  Hyresomförhandlingarna med Hyresgästföreningen för 2022-2023 är sent omsider klara. Våra hyresgäster får räkna med en hyreshöjning på 6 % från augusti 2023. SBC har även fått i uppdrag att inleda förhandlingar med Hyresgästföreningen för 2024.
 • Höjd avgift för p-plats, garage och förråd
  Vi har beslutat att höja avgifterna för parkeringsplatser, garage och förråd med 7 % från 1 januari 2024. Även dessa avgifter har stått stilla i flera år. För den enskilda handlar det trots allt bara om mellan 12-40 kr per månad beroende på vad man hyr, men det ger föreningen ca 60 000 kr per år i extra inkomster.
 • Nyhetsbrev oktober/november
  Det senaste nyhetsbrevet hann dessvärre inte delas ut i oktober som det var planerat, men är förstås aktuellt i november också. 😀
  I nyhetsbrevet, som var ett dubbelnummer, presenterades föreningens nya förvaltare SBC, och vi skrev om trivseldagen, vad våra månadsavgifter används till, och en hel del annat.

Vi tog även upp hur du som medlem (och även hyresgäst) kan bidra till att vår förening är trevlig och bra att bo i, och vikten av att höra av sig med felanmälan, störningar osv. Det verkar många ha tagit till sig. Flera hörde t.ex. av sig om värmeproblem i ett och samma hus. Då kan förvaltaren SBC mycket snabbare sätta in rätt åtgärder, istället för att kanske ägna tid åt att pilla på bara ett element i en lägenhet. Bra gjort av er, alltså! SBC har nu justerat värmen i undercentralen, vilken boende säkert också redan märkt av.

Om du har råkat kasta nyhetsbrevet innan du läst klart eller om hunden tuggade sönder det så finns det på vår hemsida, under fliken Informationskanaler. 

 • Paketboxar på Ringvägen 106-110
  Vi har beslutat att låta PostNord placera så kallade paketboxar på föreningens område. Det innebär att vi som bor här i får enklare och närmare att hämta ut paket, utan att köa på utlämningsställen.

Paketboxarna placeras på baksidan av huset på Ringvägen 106-110, och förhoppningen är att det ska bli klart inom någon månad eller två.

Tänk på att visa hänsyn till dem som bor på den gården om du kör in med bil då. Du får inte blockerar vägen, och gärna stänga av motorn. Och istället för att köra upp på gräset för att vända kan du köra runt huset på framsidan. Men håll låg hastighet! Max 10 km/timmen, alltså gångfart, är det som gäller på alla våra gårdar och parkeringar.

 • Nytt öppet hus 21 januari
  Vi i styrelsen håller även nästa år ett öppet hus i föreningens förvaltningskontor för den som vill komma förbi och fika, ställa frågor osv. Det blir söndag den 21 januari 2024, kl. 13.00-15.00. Då bjuder vi alltså på kaffe, saft/läsk och kaka. Om du tittar förbi då kan du även hämta en dörrskylt för att slippa reklam, och vi brukar ha engångs-askkoppar att dela ut också.
  Vi sätter upp anslag i alla trapphus någon vecka före, så att du inte missa tillfället.
 • Motioner till stämman 2024
  Nästa årsstämma blir i maj, men eftersom vi har inte bokat lokal osv. ännu återkommer vi med datum lite längre fram. Men vi har redan nu beslutat att förlänga den så kallade motionstiden, alltså fram till vilket datum du som medlem kan lämna in förslag till stämma, som vi kan diskutera och rösta om.

Du kan alltid lämna in förslag före 1 februari oavsett, enligt våra stadgar, så kommer det med på stämma. Men vi förlänger alltså tiden inför 2024, och du har till 1 mars på dig. Det går bra med ett mail eller ett handskrivet förslag, bara det framgår att det är ett förslag till föreningens stämma (ange stämmans datum), vad förslaget går ut på och att vi förstår vad vi ska rösta på, och ditt namn och lägenhetsnummer. Anonyma förslag tas inte upp, och du som lämnar ett förslag bör också delta i stämman och räkna med att berätta om ditt förslag.

Du kan läsa mer om stämman här: För boende | Brf Ringen i Västerhaninge

Frågor?
Om du har frågor, vill göra en ansökan, felanmälan osv. hänvisar vi som vanligt till SBC.

Vi har nästa styrelsemöte den 19 december.

/Styrelsen