Styrelsens månadsbrev december

På föreningens sista styrelsemöte för året gick vi som vanligt igenom pågående förvaltningsärenden med vår teknisk-administrativa förvaltare på SBC, Gustav Dahlbeck. Det som kan vara av allmänt intresse är följande:
 • Föreningens parkeringsbehov, regler och policy 2024
  Vi brukar se över parkeringsbehovet i föreningen med jämna mellanrum, och kommer som ett led i detta att återinföra några besöksparkeringar på Ringvägen 72-94. Eftersom vi har haft problem med att personer som varken bor i eller besöker vår förening har parkerat på våra besöksplatser, prövar vi därför att införa ett tillstånd som ska gälla tillsammans med avgiften för besöksparkeringen. Vi kommer även att se över själva köhanteringen och policyn för tilldelningen av platser.
  Mer information om detta kommer förstås när vi har kommit lite längre med planerna.
 • Paketboxar
  Nu har PostNord ställt ut paketboxar på baksidan av Ringvägen 106-110, och de är klara att användas för paketleverans.

Vi påminner igen om att visa hänsyn till dem som bor vid gården när man hämtar ut paket, så att det inte upplevs som störande för dem.

 • Nytt öppet hus 21/1 2024
  Vi har öppet hus igen för alla boende i föreningen. Det blir den 21 januari 2024. Då kan du besöka föreningens förvaltningskontor på Ringvägen 136 och komma och fika och kanske ställa frågor osv till oss som sitter i föreningens styrelse. Det kan handla om praktiska frågor eller vad vi i styrelsen har för långsiktiga planer för föreningen. Vi svarar efter bästa förmåga, eller hänvisar till förvaltaren om vi inte har svaret.

Vi har öppet mellan kl. 13.00 och 15.00, och bjuder på kaffe, te, läsk och lite fikabröd. Som vanligt sätter vi upp anslag i trapphusen någon veckan innan, så att du inte missar tillfället.

 • Julklappspapper finns att hämta 21/12 kl. 16.00-18.00
  Idag är sista chansen att hämta julklappspapper, snöre och etiketter, för den som behöver och inte hunnit tänka på den detaljen. Vår förvaltare Gustav Dahlbeck har förvaltningskontoret öppet som vanligt idag kl. 16.00-18.00, och delar ut detta till den som vill ha.

Förvaltningskontoret kommer att ha helt stängt mellan jul och nyår, och har öppet igen på tisdag den 2 januari kl. 08.00-10.00.

Vi har nästa styrelsemöte den 23 januari. Det här blir därför den sista informationen för 2023.

Inför de stundande helgerna så vill vi som vanligt påminna om att inte lämna levande ljus utan uppsikt. Släck ljusen i de rum som du inte är i. Passa på att kontrollera batteriet i brandvarnaren också.

Med det önskar vi alla medlemmar och hyresgäster en riktigt god jul och ett gott nytt år!

/Styrelsen