Styrelsens månadsbrev september

På vårt styrelsemöte den 19 september gick vi igenom pågående ärenden, nya frågor och kommande behov i föreningen och fastigheten. Med på mötet var vår tekniska förvaltare Gustav Dahlbeck på SBC.

Här är ett urval av det som vi diskuterade och kan dela med oss av:

 • Containerdagar 21-22 oktober
  Näst sista helgen i oktober tar vi hem två containrar till föreningen och ställer på vardera sida om parken. Vi håller dem öppna både på lördagen och söndagen mellan ca 11.00-14.00. Då kan du passa på att slänga grovsopor som du kanske har i förrådet, eller någon möbel som du vill bli av med.

Vi tar även emot mindre elapparater osv, men de ska ställas utanför containern i en kasse eller kartong, och inte blandas med övriga sopor. Du kan däremot inte lämna vitvaror som spisar, kylskåp osv.
Vi sätter upp anslag i trapphusen veckan innan, så att du inte missar tillfället.

 • Genomgång av markskötseln 
  SBC ska boka in en årlig genomgång med vår markförvaltare Etni och oss i styrelsen. Då går vi igenom markskötseln och eventuella behov, problem och önskemål som båda parter ser inför kommande säsong 2024. Det är viktigt att vi har en gemensam bild av den fortsatta markförvaltningen, inte minst för SBC, som ska sköta den löpande kontakten med våra underentreprenörer.
 • Gården på Ringvägen 106-110 kompletterad med klätterväxter
  Nu har den senast upprustade gården på Ringvägen 106-110 fått de klätterväxter som saknades vid spaljéerna runt uteplatsen. Det blev en vit klematis, som tillsammans med syrenhäcken med tiden kommer att rama in uteplatsen och ge lite mer avskärmning och grönska. Ett fint rönnbärsträd har också planterats på baksidan av huset.

OBS! Tänk på att inte gå i planteringar på hösten och vintern, vilket kan vara lätt att glömma när snön kommer. Det mår inte blommorna bra av, och vi får betala extra för ny plantering.

 • Elprisstödet
  SBC har ansökt om elprisstödet för föreningens räkning, men eftersom ansökningstiden går ut först 25 september får vi återkoppla om detta när vi vet mer.
 • Sopnedkasthus blir utomhusförråd
  SBC har på styrelsens uppdrag märkt om alla gamla sopnedkasthus som ligger på baksidan av våra hus, vid parkeringen. De har nu fått en ny, specifik nummerserie, 7001-7036, och ska läggas in i SBC:s register. Det nuvarande förrådsregistret inte är komplett och vi kan inte heller koppla förråden till rätt hus och adress. Därför har vi valt att göra om märkningen.
  Utomhusförråden passar bra som cykelrum, barnvagnsrum eller kanske för förvaring av vinter- och sommardäck? Tänk bara på att du behöver tillstånd för att sätta upp hyllor, hänganordningar osv, annars riskerar du att få betala för att förrådet måste återställas.

Några av förråden är ju sedan tidigare uthyrda. SBC kommer att ta kontakt med dem som redan hyr extra förråd för att få koll på var de ligger, om de är utomhusförråd och vilket nytt förrådsnummer som de i så fall nu har. Om du har ett utomhusförråd får du gärna själv kontakta förvaltaren, ex. via felanmälan, kontaktformulär på SBC:s hemsida eller genom att besöka dem på förvaltningskontoret.

 • Nyhetsbrev i oktober i ditt brevinkast
  Vi har ett nytt nummer av nyhetsbrevet Vi i Ringen på gång. Nyhetsbrevet ges ut ca 2-3 gånger per år och delas ut i alla brevinkast. Då når vi ju alla i föreningen till skillnad mot månadsbreven här på hemsidan. Håll utkik efter ett fullmatat dubbelnummer i oktober!
 • Trivseldag med hög trivselfaktor
  Söndag den 10 september hade vi  äntligen en ny gårdsfest, eller trivseldag som vi valt att kalla det. Vi höll till på den större uteplatsen vid Ringvägen 76 mellan kl. 12.00 och 14.00, och bjöd på grillkorv med tillbehör samt fika.

Vädret var fint, och det var väldigt trevligt att samlas ute en stund och prata, äta, leka lite eller kanske bara fika.  Vi vill tacka alla som kom och bidrog till den goda stämningen på trivseldagen.

Vi noterar med glädje att allt fler boende kontaktar vår förvaltare SBC direkt med olika frågor, istället för att gå (omvägen) via oss i styrelsen. Det avlastar oss mycket att SBC tar hand om in- och utflödet av alla frågor och ärenden.

Vi har nästa styrelsemöte den 24 oktober.

/Styrelsen