Styrelsen informerar

Från vårt styrelsemöte den 12 april kan vi dela med oss av följande information om vad som är på gång i vår förening:
 • Gemensam städdag i Åby & Åbylund 7/5: Bostadsrättsföreningarna i Åby och Åbylund gör i år ett försök att ha en slags gemensam städdag i hela området. Varje förening informerar och arrangerar själva, men vi är flera föreningar som har städdagen på samma dag, dvs lördag den 7 maj. I vår förening startar det kl. 11.00. Då finns som vanligt containrar för grovsopor, så ingen behöver ju ställa trasiga saker ute på gården…
  Sedan kan man plocka skräp var man vill, även utanför föreningens område. Det kommer att finnas påsar för skräpplockning, och vi delar även ut fiffiga fickaskkoppar till dem som är med, så länge lagret räcker.

  Bra att ha i fickan när du ska fimpa. Delas ut på städdagen 7/5!
 • Trappstädning efter ommålningen: Ommålningen av våra trapphus är något försenad, och portarna på Ringvägen 106-126 är inte helt klara ännu. När målningen är färdigställd och besiktigad väntar en storstädning av trapphusen.
 • Cykelrensning i maj: Företaget Cykelåtervinning AB kommer att hålla i märkningen och rensningen av cyklar i föreningen, både ute och inne. Du som boende ska alltså märka ev. cyklar som du har och vill behålla enligt instruktionerna som kommer från Cykelåtervinning AB. Efter en tid förs kvarglömda och omärkta cyklar bort för förvaring, och till slut för återvinning och försäljning.
 • Ny märkning av våra sophus: På stämman 2021 hade en medlem lämnat förslag (motion) om bättre märkning av våra sophus, så att boende ska slänga sopor rätt, och inte kasta återvinning i sophusen. Det har inte funnits riktigt bra skyltar med både bilder samt text på både svenska och engelska, men vi har beställt nya skyltar som med bild tydligt visar vad som är brännbara sopor och vad som är kompost. Endast dessa sopor ska ju slängas i våra egna sophus.
  Vi kommer att komplettera den nya skyltningen med information till alla boende och även sätta upp i trapphusen.
 • Sandsopning på gång: Vår nya markförvaltare Etni kommer att sopa gårdarna inom kort. Mer information om när kommer i trapphusen. Efter det monteras våra nya farthinder ut igen av Nabo.
 • Matbit på stämman: I år bjuder vi på en enkel matbit på årsstämman i form av paj, förutsatt att du som planerar att delta i mötet anmäler i förväg. Anmälan är inte bindande, men vi behöver förstås veta ungefär hur mycket vi ska beställa. Mer information kommer till alla medlemmar i kallelsen som delas ut i brevinkastet.
 • Hemkomfort snart klara:  Nu arbetar ventilationsfirman Hemkomfort med de sista lägenheterna i föreningen. Det handlar om lägenheter där man har haft problem att komma vidare av olika skäl, och som krävt speciallösningar pga felaktiga fläktinstallationer.
 • Ny stamspolning av vissa lägenheter: Vi har ca 50 lägenheter kvar att spola avloppsrören i. Det kommer att göras i maj, och de lägenheter som berörs får information om vad som gäller och vad man måste göra för att GG Högtryck ska kunna utföra arbetet. Om de inte blir insläppta denna gång heller kommer enskilda lägenhetsinnehavare att behöva betala om förvaltaren/föreningen blir tvungna att ta hjälp av Kronofogden och låssmed.
  Du som inte har fått rören spolade pga lägenheten ovanför dig, trots att du lämnat nyckel eller varit hemma och kunnat släppa in, blir inte drabbad av extra kostnader.

Frågor på det?

Som vanligt ska du alltid kontakta föreningens förvaltare, Nabo, för frågor om arbeten och olika projekt i fastigheten, samt även om olika felanmälningar, klagomål och problem med störande grannar. Vi medlemmar som sitter i styrelsen tar inte hand om enskilda frågor som du som boende har. Tänk gärna på att när du träffar någon från styrelsen på gården, i tvättstugan osv. så är det ju på vår egen fritid. Då pratar vi helst om andra saker än styrelsearbetet.

Vårblommor på gården utan gård, Ringvägen 136-142. Inte mycket för världen ännu, men de tar sig väl…