Sommarinformation från styrelsen

På måndag den 13 juli påbörjar Fasadspecialisten fler lagningar av fasadputsen på de hus som behöver det. Några av våra hus har redan lagats, men nu görs alltså resten, så att inte höstens och vinterns fukt och kyla blir ett problem.

Vi har ny städfirma. Numera är det Städhuset som städar våra trapphus och tvättstugor. Vid uppstarten har fönstren putsats och alla tvättstugor har fått en grovrengöring. Hjälp till att hålla dem snygga och rena genom att alltid städa efter dig när du har avslutat ett tvättpass.

Hemester och hänsyn
Det märks att fler semestrar hemma i år. Det är väldigt trevligt att se grannarna grilla på gården, sparka boll och spela kubb med barnen, ha picknick eller bara sitta i en skön solstol och läsa en bok i skuggan. Vi får bara inte glömma bort att visa hänsyn till varandra och t.ex. tänka på ljudnivån utomhus, eftersom höga röster och ljud ekar mellan husen.

Ta alltid in egna utemöbler och grillar m.m. när du går in för dagen och ställ inte ut eller lämna kvar möbler och saker på gräsmattan.

Sommartips från styrelsen:

 • Varma dagar:
  Spara på vattnet genom att ställa en kanna vatten i kylen i stället för att låta kranen rinna länge i väntan på ett glas kallt vatten.
  Lägg en fuktig och väl urvriden handduk i frysen och ta fram för att ”torka” dig sval istället för att duscha flera gånger om dagen.
  Öppna garderober och skåp innan du går och lägger dig och släpp ut värmen, så får du ned temperaturen något.
 • Våra gårdar:
  Gå en blomsterpromenad på vårt område, som sträcker sig från Ringvägen 72 till 142, och titta på de nyplanterade sommarblommorna på uteplatserna.
  Plocka lite färska kryddor i föreningens nya, nästan färdiga kryddträdgård på Ringvägen 118. Använd sunt förnuft när du plockar så att plantorna inte förstörs eller blir fula, speciellt i år när allt är nytt.
 • Utflyktsmål:
  Besök Sune Tryggs fantastiska pelargon-handelsträdgård i Tungelsta. Flera av våra

  Pelargon ’Mallorca’

  sommarblommor är köpta där. Buss 848 går från Åbyplan till Skogs Ekebyvägen, och därifrån promenerar man i ca 10 minuter. Öppet fram till 31 juli. Se upp för den tunga trafiken på Södertäljevägen bara.

 • Och du: Glöm inte att fortsätta att hålla avstånd.

Trevlig sommar!

Styrelsen