Från styrelsemötet 20 juli

Styrelsen har haft styrelsemöte även i juli, eftersom det hade kommit in olika ärenden för beslut. Här kommer därför information som vi kan passa på att dela med oss till alla boende:

  • Ventilationen: Hemkomfort är klara med installationen av köksfläktar och ventilationsåtgärderna i de allra flesta lägenheter på Ringvägen 72-74, 84-86, och 96-104. I vissa fall krävdes speciallösningar pga av att boende installerat annan typ av fläkt än den som är anpassad för systemet, och där kan det fortfarande kvarstå lite arbete.
    * OBS! Du som berörs av installation i etapp 2, Ringvägen 76-82, 88-94 samt 106-110, kan titta på de fläktar som man kan välja bland. Standardfläkten kostar inget extra för dig, men det finns fler modeller och utföranden för den som kan tänka sig att betala lite extra. Hemkomfort visar dessa vid Ringvägen 82 kl. 17.00-18.00 den 19 augusti.
  • Stämmoprotokollet försenat: Stämman har ju hållits, men tyvärr har stämmoprotokollet inte blivit klart. Det har dels uppstått ett missförstånd kring hur protokollet skulle sammanställas när stämman och röstningen skedde digitalt, dels är stämmoordförande på Nabo på semester. Protokollet är färdigskrivet och ska egentligen bara skrivas under. I avvaktan på att det blir klart är medlemmar som har frågor om besluten så klart välkomna att höra av sig till styrelsen via mail.
  • Hänsyn på balkonger: Vi har fått ett brev från en boende som vill att vi tar upp vikten av att visa hänsyn på balkongen när man t.ex. vattnar blommor. Detsamma gäller ju för snöskottning, sopning och skurning på balkongerna och även rökning och högljudda samtal.
    Givetvis ska vi visa våra grannar hänsyn även på balkongen. Ska man vattna blommorna får man göra det försiktigt och gärna lite i taget, och se efter om någon är på balkongen under precis då. Samma sak när det gäller att sopa och skura, man får försöka göra det på ett sätt som inte drabbar grannarna alltför mycket. Man kan säga till i förväg att man tänker städa på balkongen, lägga tidningar eller hoprullade handdukar vid balkongkanten för att vatten och damm och smuts inte ska landa på grannens balkong.
    Samtidigt får vi ändå försöka ha lite tålamod med att det kan hända en olycka ibland, att löv, björkfrön och snö virvlar runt och hamnar hos grannen när man försöker borsta bort det.
  • Vett och etikett: Du har kanske sett att styrelsen har satt upp stora anslag i trapphusen om vett och etikett? Det är ett axplock ur våra ordningsregler, och är förstås tänkta att få oss att tänkta på vad vi kan göra för att öka trivseln och grannsämjan och minska störningar. Många blev glada att se att vi lyfte upp vissa frågor och påminner om dem, och en del har till och med strukit under sina ”favoritregler”.  Självklart ska vi kunna njuta av sommarliv på våra gårdar och balkonger, men det får inte gå ut över andra.

Må väl, lev väl!