Information från styrelsemötet 24/8

Från vårt första styrelsemöte efter sommaren kan vi berätta följande:

 • Ny tvättmaskin till Ringvägen 102-104
  En ny tvättmaskin köps in till tvättstugan på Ringvägen 102-104, och installeras så snart som möjligt. Vår fastighetsförvaltare Nabo ansvarar för både inköp och installation.
 • Ny stamspolning 20/9
  Det är dags för en ny spolning av alla badrums- och köksavloppsrör. Förra gången det gjordes kom inte rörfirman in i alla lägenheter, och det gör tyvärr att stamspolningen inte blir så effektiv som vi vill. Du måste därför se till att vara hemma när spolningen sker, eller lämna en extranyckel i den svarta nyckeltuben i dörren, eller kanske till en granne som är hemma? Om rörfirman måste komma tillbaka mer än en extra gång kan man som enskild medlem/hyresgäst bli skyldig att betala för återbesöket.
  Förvaltaren Nabo kommer att sätta upp lappar med mer information när det börjar närma sig.
 • Balkongtvätt i höst
  Som vi redan har berättat kommer en balkongtvätt att göras i höst. Nabo meddelar även här vilket datum som just ditt hus berörs, och vad du behöver göra och tänka på innan tvättningen utförs.
 • Målning av resterande p-platser
  Alla parkeringsplatser gick inte att måla förra gången heller pga att bilar stod kvar på parkeringen, så en ny tid för målning av resterande parkeringsplatser planeras när och om vädret tillåter. Du som har en p-plats måste tänka på att flytta bilen den dagen, annars riskerar du att få betala för återbesök.
 • Städdag 23/10
  I höst arrangerar vi en städdag ute på gårdarna igen. Vi kommer att plocka skräp, kasta grovsopor, gamla möbler osv. som lämnats kvar på gårdarna och ev. även plantera ett litet träd på Ringvägen 128-134. Vi avslutar med korvgrillning.
  Två containrar kommer att finnas på området både den 23 och 24 oktober, där du kan slänga egna grovsopor. På försök kommer vi att ta emot även elavfall, exakt hur ska vi fundera över. Håll utkik efter anslag i trapphusen i oktober.
  * Om du har släpvagn eller liknande och har tid och lust att hjälpa till att köra bort elavfall till Jordbro får du jättegärna höra av dig till oss i styrelsen. Vi hjälps så klart åt i så fall.
 • Porttelefonerna
  Styrelsen har på egen hand testat två olika lösningar för porttelefonerna, och den ena har fungerat bra. Vi beställer nu samma slags utrustning till alla hus, som installeras löpande under hösten. När just ditt hus har fått den nya utrusningen så sätter vi upp anslag i porten om det.
  * Du vet väl att fler än bara en person i hushållet/lägenheten kan ha sitt nummer i porttelefonen?  Säg till Nabo om du vill ha hjälp med det.
 • Status ventilationsprojektet
  Vårt största projekt just nu är ju ventilationsarbetet, som för närvarande pågår på Ringvägen 76-82, 88-94 och 106-110. Företaget Hemkomfort väntar på leverans av köksfläktar, som blivit försenade, men de meddelar så snart det är dags att fortsätta arbetet i just din port och lägenhet. I sista etappen, etapp 3, görs resten av lägenheterna, alltså de på Ringvägen 112-142. Håll utkik på hemsidan och Facebook efter datum när du kan komma och titta på de olika fläktarna och prata med Hemkomfort. Du hittar all aktuell information under fliken Projekt/Ventilationsprojektet här på hemsidan. Tveka inte att höra av dig till Hemkomfort eller till vår förvaltare Nabo om du har frågor.

/Styrelsen