Styrelsens månadsbrev juni-juli

Här är aktuell information från oss i föreningens styrelse:

 • Nu är det SBC som förvaltar vår förening
  Lördag den 1 juli tog SBC över förvaltningen, det vill säga skötseln av och servicen för vår förening. Nu är det alltså till dem du ska höra av dig om du har frågor om månadsavgiften, regler, vill ansöka om olika tillstånd eller göra en felanmälan eller kanske behöver göra en störningsanmälan. Du når SBC via hemsidans kontaktformulär, via telefon eller genom att logga in på SBC Hemma med Bank-ID. Läs mer här: SBC Kundtjänst för boende.

  SBC ny förvaltare från 1 juli.

Förvaltningskontoret  på Ringvägen 136 kommer i fortsättning att ha öppet en dag i veckan istället för två. Vi har inte fått definitivt besked om exakta öppettider, men det är sannolikt att det blir torsdag eftermiddag-kväll, så som det redan har varit. Under juli håller dock förvaltningskontoret sommarstängt.
Håll utkik efter ev. uppdateringar om öppettiden här på hemsidan. Hemsidan är redan uppdaterad med de nya kontaktvägarna till just SBC.

 • Våra askkoppar utomhus 
  Av någon anledning har nycklarna till våra askkoppar försvunnit, och varken städfirman eller vår markförvaltare har kunnat tömma dem. Vi har nu fått nya nycklar, och askkopparna kommer snart att vara nytömda – och redo att fyllas på.
  Vi är väldigt glada att de används, så att gårdarna ser rena och snygga ut. Det är påverkar ju både trivseln, intrycket av vår förening.

Tänk på att inte kasta fimpar på parkeringen heller, eller i grillen för den delen.

 • Gårdsrenoveringen på Ringvägen 106-110 är i princip klar
  Nu är vår markförvaltare Etni i praktiken klar med renoveringen på gården vid Ringvägen 106-110. Se bilder nedan, eller gå förbi någon dag och titta.
  Det saknas fortfarande en del växter, t.ex. ett träd till baksidan av huset samt alla klätterväxter till spaljén vid grillplatsen. Det har varit en del leveransproblem i sommar av beställda växter.

Tänk på att inte plocka blommor och grenar på gårdarna. Man ska inte heller gå i rabatter eller ta genvägen via ett buskage, speciellt inte när de är nyplanterade. Att ersätta en skadad planta kostar ju onödiga pengar, och ser så klart tråkigt ut också.

Etni kommer även att fylla på med jord och gräsfrön på gräsmattan på Ringvägen 76-82, som tog lite stryk efter förra årets renovering och alla maskiner som åkte runt på den. De ”hål” i asfalten som blivit efter renoveringen på de två första gårdarna ska också fyllas igen.

 • Grilla rätt i sommar
  Vi tar tillfället i akt att tipsa om två bra sätt att få igång grillen i sommar, utan att behöva använda en hel flaska tändvätska, en massa kottar eller sitta och vifta med något för att få igång glöden.

1. Med tändrör och tändkuber (mest miljövänligt):
Fyll ett tändrör med kol eller briketter. Ställ ett par-tre tändkuber på grillen. Tänd dem, och när du fått fyr på dem ställer du tändröret över den lilla elden, och väntar tills hela tändröret har blivit fullt av glödande kol. Häll sedan över allt i grillen. Klart att grilla!
Läs mer här: Så tänder du grillen på rätt sätt – Grillat.se.

2. Med tändvätska gör du så här:
Fyll grillen med kol eller briketter. Häll över cirka en-två deciliter tändvätska på kolet eller briketterna. Vänta i 10 minuter så att kolet/briketterna suger upp tändvätskan. Sen är det dags att tända, och då skvätter du först över lite mer tändvätska, kanske motsvarande två-tre matskedar. Tänd sedan, och vänta lugnt till kolet fått rätt temperatur och vit-gråa färg. Inget mer behövs, bara lite lugn och tålamod!

Vi har nästa styrelsemöte preliminärt inbokat den 18 juli, i fall det kommer in ärenden och frågor via förvaltaren som kräver styrelsens beslut. Kom ihåg att alltid gå via just vår förvaltare. De tar hand om allt som kommer in, och tar upp det med oss i styrelsen vid behov.

Vi passar på att önska en riktigt trevlig sommar till alla i föreningen!

/Styrelsen