Styrelsens månadsbrev: Sommarspecial

Här är aktuell information från oss i föreningens styrelse:

 • Öppettiderna för vårt förvaltningskontor i höst
  Nu har vi kommit överens med vår nya förvaltare SBC om öppettiderna på vårt förvaltningskontor på Ringvägen 136. Det blir nästan samma tider som förut, dvs tisdagar kl. 08.00-10.00 och torsdagar kl. 16.00-18.00. Skillnaden är att öppethållandet, eller expeditionstiden, som SBC kallar det, är en timme kortare både tisdag och torsdag.

  SBC ny förvaltare från 1 juli.

Förvaltningskontoret har sommarstängt i juli, men från och med den 1 augusti kan du träffa antingen fastighetsskötaren (normalt på tisdagar) eller den tekniska förvaltaren (torsdagar) och få hjälp med trasiga dörrbrickor eller köpa extra, skriva ut eller lämna blanketter, ställa frågor om regler, renovering, parkering, ventilationen osv. Du kan även ta upp fel i lägenheten eller i gemensamma utrymmen. Alla dessa frågor kan du så klart även anmäla och ställa frågor om via SBC:s portal: Gå till SBC Kundtjänst (sbc.se). Du hittar även massor av information här på hemsidan under fliken För boende, t.ex. journumret som du ska ringa vid akuta fel i lägenheten eller i gemensamma utrymmen.

 • Grillfest/trivseldag i september 
  Nu när vi har en helt nyrenoverad gård på bl. a. Ringvägen 72-82 med öppna ytor, många sittplatser och stora grillar, tänkte vi bjuda på en enkel ”grillkorvsbuffé” med dryck, samt kaffe och kaka. Vi räknar med att det ska bli på en söndag i september kring lunchtid. Håll utkik efter anslag i trapphusen om dag och tid.
 • Containerdagar i oktober
  Vi kommer att ta hem containrar i höst så att alla boende kan passa på att slänga grovsopor. Vi vill ju inte ha sopor och bråte i trapphus, källargångar och på gårdarna… Håll utkik även här efter anslag i trapphusen för dag och tid.
 • Asfaltering klar på de två nyrenoverade gårdarna
  Nu har vår markförvaltare Etni asfalterat de gårdar som nyligen har renoverats, och alltså fyllt igen de hål som blivit efter man har satt ny kantsten osv. En komplettering vid porten på Ringvägen 76 ska dock göras, under rampen.

På Ringvägen 106-110 väntar vi fortfarande på alla klätterväxter som ska rama in den nya spaljén vid uteplatsen, och även ett träd till baksidan. Etnis leverantör har haft vissa leveransproblem, så därför har det inte blivit helt färdigplanterat ännu.

 • Tänk på eld och vatten i sommar!
  Vi passar på att påminna om både eventuella eldningsförbud om det blir ihållande torrt väder, men också om att inte slösa på vatten, oavsett om det regnar mycket eller lite. Stäng av kranen när du gör annat, t.ex. medan du borstar tänderna osv, och fyll gärna en kanna med vatten och ställ i kylen, istället för att spola länge för att få ett glas kallt vatten. Och när det riktigt dryper om dig i värmen: Lägg en fuktad handduk i frysen och ta fram den då och då för att torka dig sval, istället för att duscha flera gånger om dagen.

Vi har nästa styrelsemöte den 22 augusti.

Ta hand om er i sommar!

/Styrelsen