Styrelsens månadsbrev april

Efter föreningens styrelsemöte den 18 april vill vi informera om följande:

  • Inför stämman: Anmälan om mat senast 7 maj
    Föreningens årsstämma hålls ju tisdag den 16 maj kl. 19.00, och du som är medlem i föreningen får kallelsen i brevinkastet den 2 maj, tillsammans med dagordning och olika förslag som vi ska diskutera och rösta på.

Även i år bjuder vi på en lättare vegetarisk måltid för den som säger till i förväg (broccoli & ädelostpaj). Du kan anmälan dig redan nu! Skicka ett mail till styrelsen@nullbrfringen.se eller lämna en lapp i brevinkastet till vårt förvaltningskontor på Ringvägen 136. Vi vill ha besked senast 7 maj för att kunna beställa maten i tid. Om du anmäler att du vill äta och senare får förhinder behöver du inte betala för maten, men meddela gärna om du inte kan komma ändå.

  • Sandsopning/-upptagning på våra gårdar
    Vi har bett att förvaltaren Nabo ska beställa sopning och upptagning av sand och grus på våra gårdar, men har inte fått datum för detta ännu.
  • Eldningsförbud vid långvarigt torrt väder
    Tänk på att ha koll på eventuellt eldningsförbud i området. Det är kommunen som utfärdar sådana förbud, så kolla på Haninge kommuns hemsida: Startsida – Haninge kommun – Haninge kommun.

När du grillar ska du inte tända grillen med kvistar, löv och kottar, och inte heller spruta tändvätska rakt in i brinnande låga. Det är både farligt och orsakar massor av rök som kan vara besvärande för grannarna. Fyll istället grillen med kol eller briketter, häll på cirka 1-2 dl tändvätska och låt dra i cirka tio minuter. Häll sedan på ytterligare en skvätt innan du tänder. Efter ca 30 minuter är glöden perfekt. Du kan också använda tändrör som fylls med kol/briketter som tänds med tändkuber, så blir det mer miljövänligt.
Här hittar du fler bra tips och regler: Brandskyddsföreningen

Nästa styrelsemöte blir den 23 maj.

/Styrelsen

Nysatt krokus i slänten vid Ringvägen 136 piggar upp.