Från styrelsemötet 15/9

Den 15 september hade föreningens nyvalda styrelse det första ordinarie styrelsemötet. Här nedan är ett urval av det som togs upp då.

 • Vi tar krafttag mot olovlig andrahandsuthyrning
  Vi har upptäckt ett antal andrahandsuthyrningar som inte har godkänts av styrelsen. Eftersom det är väldigt negativt för trivseln, tryggheten och den allmänna ordningen i föreningen med olovliga uthyrningar sätter vi nu in kraftfulla åtgärder mot problemet. Vi tar hjälp av olika myndigheter, jurister och professionella utredare, och samarbetar med andra bostadsrättsföreningar och hyresvärdar som Haninge Bostäder, Akelius osv. I vissa fall kommer vi att gå vidare till Hyresnämnden.

  Vi har även  upptäckt flera olovliga uthyrningar av parkeringsplatser och garage, och fortsätter att göra kontroller. Ett antal platser kommer att sägas upp och kan istället erbjudas till både nyinflyttade och boende som stått länge i kö. Vår förvaltare Delagott hanterar dessa löpande.

  Du som är medlem eller hyresgäst hos oss får gärna dela med dig av dina misstankar om olovliga uthyrningar. Berätta helst för oss vem du är. Vi lämnar inte ut ditt namn till någon.

 • Städdag och trädgårdsarbete inbokad 24/10
  Lördag den 24 oktober är det dags för städdag igen. På senare tid har vi ägnat dagen åt att plocka skräp och snygga till gårdarna, och så plockar vi in föreningens grillar. Förhoppningsvis kan vi även plantera lite buskar på de tre gårdarna som i våras fick stubbarna bortfrästa. Containrar för grovsopor finns som vanligt – öppna även för den som inte kan vara med och städa. Efteråt grillar vi korv om vädret är bra.På förra städdagen var det riktigt många som kom ut och hjälpte till på olika sätt. Vi hoppas att det blir bra uppslutning även i höst, delvis för att det är väldigt trevligt att träffas. Håll utkik efter anslag i trapphusen.
 • Uppställda entrédörrar: En säkerhetsrisk för både dig och dina grannar
  I vissa trapphus har vi haft upprepade problem med att entrédörren ställs upp och lämnas öppen och helt obevakad. Ibland används dessutom skrapgallret som dörrstopp, och på ett ställe har både skrapgaller och dörrplåten därför blivit skadade. Både dörrarna och dörrstopparna har denna vecka justerats och lagats. Använd dörrstoppen om du måste ställa upp dörren, men stäng efter dig, och helst också efter dina grannar, om de råkar glömma.
 • Nygammalt på hemsidan
  Vår hemsida har fått en mindre ansiktslyftning, främst för att det ska bli lättare att hitta rätt information. På sidan Om föreningen finns nu även protokollet från vår senaste stämma upplagt. Våra uppdaterade ordningsregler finns också på hemsidan. Läs dem gärna så att du vet vad som gäller. Och passa på att kika runt på hemsidans övriga sidor också när du ändå är här.