Information från styrelsemötet 22/11

Här kommer aktuell information från oss i styrelsen, som vi bl.a. tog upp på styrelsemötet den 22 november:

 • Förvaltningskontorets öppethållande senaste tiden: Vi har fått in e-post m.m. från medlemmar och hyresgäster om att föreningens förvaltningskontor inte har varit öppet eller gått att ringa till på de schemalagda dagarna (tisdag fm och torsdag em). Dessvärre har vi även fått in klagomål på t.ex. felanmälan. Vi har tagit upp frågorna med vår förvaltare Nabo, och bett om en förklaring.
  Telefonen till förvaltningskontoret blev dessvärre stulen i höstas, men den nya skulle ha varit inkopplad för länge sedan. Även här har vi bett Nabo om en förklaring. Vi har satt igång den själva nu, så nu får vi hoppas att Nabo både är på plats och svarar i telefonen.
  Vi brukar påminna om att alla typer av boende- och fastighetsfrågor ska gå via just förvaltaren, men när det gäller klagomål på deras service osv. uppskattar vi att ni hör av er till oss i styrelsen. Vi kommer att be Nabo om viss ekonomiskt ersättning för den uteblivna servicen.
 • Värmeinjusteringen: Första steget i värmeinjusteringen är klar. Det andra steget innebär att en finjustering i alla lägenheter ska göras i vinter. Hör av er till Nabo under tiden om ni fortfarande har kalla element.
 • Nyhetsbrevet Vi i Ringen på hemsidan: Det senaste numret av vårt nyhetsbrev Vi i Ringen finns nu på hemsidan. Om du inte läste det som delades ut till alla i våra brevinkast finns alltså möjlighet att göra det så här i efterhand. Du hittar det här: Informationskanaler | Brf Ringen i Västerhaninge.
 • Öppet hus med styrelsen och valberedning i januari: I slutet av januari kommer vi i styrelsen tillsammans med medlemmarna i valberedningen att hålla öppet hus för alla boende. Det blir på föreningens förvaltningskontor på Ringvägen 136.
  Syftet är att skapa kontakt och ge ökad kunskap om föreningen, om medlemmars ansvar och om styrelsens och valberedningens arbete. Vi kommer att försöka svara på boendes frågor om allt möjligt, eller annars hänvisa vidare till rätt instans på Nabo, vår fastighetsförvaltare. Vi visar föreningens och förvaltarens hemsida på vår stora datorskärm och berättar vad du kan hitta eller göra där.
  Det finns möjlighet att få stadgarna, ordningsreglerna och olika blanketter osv utskrivna om du har behov av det.
  Vi bjuder självklart på kaffe med dopp under hela öppethållandet.
  Håll utkik efter anslag om dag och tid i trapphusen i januari. Missa inte chansen att lära dig mer om din förening, och samtidigt träffa både styrelsegrannar och andra grannar!

/Styrelsen i Brf Ringen

Superfina snögubbar och snödjur på snabbvisit vid Ringvägen 104.
Spännande snöskulptur eller kanske ett snöpalats? Stod vid Ringvägen 106 .