Information från styrelsemötet 19/10

Här kommer information från föreningens styrelsemöte som vi styrelsemedlemmar kan dela med oss av:

  • Trapphusmålning är på gång

Målningen av våra trapphus ligger nu i startgroparna. Målarfirman Gusten Persson startar  någon gång i vinter på Ringvägen 72-74. I entréerna får en av väggarna ett mönster, och en provmålning av mönstret kommer att göras på en så kallad pannå. Om du besöker vårt förvaltningskontor på Ringvägen 136 kommer du att kunna kika på mönstret lite längre fram.

  • Balkongtvätt i november

Klottrets Fiende no 1 fick ju för en tid sedan uppdraget av oss i styrelsen att tvätta balkongerna, och vår fastighetsförvaltare Nabo räknar med att det ska kunna göras i  november. Håll utkik efter information i brevinkastet och i trapphuset. Du behöver nämligen plocka undan saker på balkongen då.

  • Förslagen från stämman: Nästa steg

De förslag som medlemmarna röstade fram på stämman börjar nu planeras mer i detalj. Vår fastighetsförvaltare Nabo har t.ex. fått i uppdrag att ta fram förslag på balkongtak på de översta balkongerna samt även förslag på bättre märkning av sophusen.

Nya parksoffor med bord kommer i vår.

Upprustningen av våra gårdar smyger igång i vår. Vi köper in nya parksoffor och bord som  placeras vid husfasaden, två stycken per gård blir det. Vi har också bett en trädgårdskonsult att rita ett designförslag för våra gårdar. Vi hoppas kunna göra i ordning en gård på prov i vår/sommar. Då kan vi testa idéerna och förslagen , välja material, belysning osv innan vi gör resten av gårdarna.

Förrådsutrymmena inventeras under vintern för att se om fler ytor kan bli t.ex. barnvagns-/cykelförråd eller vanliga förråd.

  • Helhetsgrepp om energiförbrukningen

Vi har beslutat att anlita en oberoende konsult som kan ge oss förslag på åtgärder för energibesparing som skulle ge just vår förening och fastighet störst effekt.

  • Läckande rör på Ringvägen 72-74

Vi har problem med ett läckande rör i källaren på Ringvägen 72-74, men Nabo har rekommenderat att vi väntar med att åtgärda det eftersom det kommer att innebära att hela vattensystemet måste tömmas. Problemet bör minska något nu när vi går in i den kallare årstiden, men rören hålls under uppsikt.

  • Vem ska man kontakta: Styrelsen eller förvaltaren?

Vi passar på att påminna om att det är till vår förvaltare Nabo man ska vända sig med frågor, felanmälningar, störningar, ansökan om olika tillstånd, regler, parkeringskö osv. Det är inte vi i styrelsen som hanterar sådana löpande frågor.

Det finns kontaktuppgifter till Nabo i alla trapphus, på vår hemsida och på Facebook-sida och så klart på Nabos hemsida. De flesta frågor går det utmärkt att t.ex. skicka via mail till antingen felanmalan@nullnabo.se eller avgifthyra@nullnabo.se.

/Styrelsen i Brf Ringen